Beste padel rackets 2024? Onze top 10 rackets

beste padel racket

De aanschaf van een padel racket kan lastig zijn door het ruime aanbod, er zijn enorm veel vormen en soorten die aansluiten bij verschillende speelstijlen. Ook de merken blinken regelmatig uit door de lancering van een nieuwe serie padel rackets met allen hun eigen specificaties, meestal geschikt voor een bepaalde groep spelers. Een keuze kan hierdoor bemoeilijkt worden.

Om je op weg te helpen bij het maken van een keuze hebben we een top 10 gemaakt met de beste padelrackets van dit moment. Deze top 10 is tot stand gekomen door echte reviews en eigen ervaringen. Bij ieder padelracket in deze beste serie, helpen we je direct op weg met een handige prijsvergelijking waardoor je direct de beste deal kunt vinden!

1. Babolat Viper Carbon 2023

Babolat Viper Carbon 2023

Met zijn lichte gewicht en uitstekende balans is de Babolat Viper Carbon 2023 een favoriet onder gevorderde spelers. Dit racket biedt perfecte precisie en controle, waardoor je je slagen naar een hoger niveau kunt tillen. Met zijn innovatieve en geavanceerde technologieën is de Babolat Viper Carbon 2023 een racket dat ervaren spelers zeker zal bekoren. Het lichte gewicht zorgt voor moeiteloze wendbaarheid, terwijl de uitstekende balans zorgt voor optimale controle over de bal.

Het racket staat bekend om zijn perfecte precisie. Elke slag voelt solide en gecontroleerd aan, waardoor je met vertrouwen kunt spelen. Of je nu een harde forehand slaat of een precieze backhand, dit racket zal je in staat stellen om je slagen naar een hoger niveau te tillen.

Gewicht: 365 gram
Vorm: Diamantvormig

Vergelijk het Black Crown Power Genius direct bij:

2. Adidas Match Light 3.1 – 2022

Adidas Match Light 3.1 - 2022

Wil je beginnen met het spelen van padel? Dan is de Adidas Match Light 3.1 een goede keuze! Dit druppelvormige racket is gemaakt van 100% fiberglass en de binnenkant is voorzien van de soft eva technologie, hierdoor ervaart de speler met dit racket veel controle. Het racket heeft een relatief grote sweet spot, dit betekent dat je de ballen eenvoudiger kunt raken, met power! De prijs van dit racket is bovendien ideaal om in te stappen, genoeg redenen om het populaire Adidas Match Light 3.1 te overwegen!

Gewicht: 345-360 gram
Vorm: Druppel

Vergelijk het Adidas Match Light 3.1 racket direct bij:

3. Head Graphene 360+ Delta Hybrid

HEAD GRAPHENE 360+ DELTA HYBRID

Het Head Graphene 360+ Delta Hybrid is het krachtigste racket in de 2020 selectie van Head en daarmee razend populair onder aanvallende padel spelers. De sweet spot van het racket ligt iets hoger, waardoor je de bal eenvoudiger voluit kunt raken. Het racket wordt vooral gekozen door de gevorderde speler, aangezien er goede technische vaardigheden nodig zijn om met een racket van dit gewicht te spelen.

Het diamantvormige racket heeft een grafeen structuur op het oppervlak, dit zorgt voor een mooie combinatie tussen stabiliteit en weerstand. De binnenkant van het racket is opgebouwd met speciaal rubber dat zorgt voor een goede balbeheersing. Head heeft dit racket voorzien van ‘Extreme Spin’ technologie, dit zorgt voor extra grip en kracht waarmee je jouw tegenstander al snel het nakijken geeft!

Gewicht: 375 gram
Vorm: Diamant

Vergelijk het Head Graphne 360+ racket direct bij:

bol.com Bol.com €194,95
Uitverkocht
Bekijk
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijk
Last Amazon price update was: 21 mei 2024 15:36

4. Babolat Technical Viper

Babolat Technical Viper

Een absoluut top racket voor de explosieve speler in het hogere segment is de Babolat Technical Viper. Persoonlijk raden we dit racket van het populaire merk Babolat uitsluitend aan voor de gevorderde spelers, aangezien de sweet spot op het racket aan de kleine kant is en je dus als beginner wat sneller gefrustreerd kan raken dat het raken van de ballen iets lastiger is.

Het diamantvormige racket is gemaakt van 12K carbon met een X-Eva binnenkant. De sweetspot ligt gezien de diamantvorm van het Babolat Technical Viper racket aan de hoge kant. Ideaal voor explosieve smashes, de aanvallende speler zal absoluut van dit racket gaan houden!

Dit racket en ook de voorgangers van dit racket zijn ook erg geliefd bij professionele spelers, zo speelde o.a. de padel professional Juan Lébron lange tijd met de voorganger van de Babolat Technical Viper. Een absolute aanrader dus!

Gewicht: 365 gram
Vorm: Diamant

Vergelijk het Babolat Technical Viper racket direct bij:

amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijk
Last Amazon price update was: 21 mei 2024 15:36

5. Pure32 D50

Pure32 D50

Gewicht: 330 – 350 gram
Vorm: Diamant

Vergelijk het Pure32 D50 racket direct bij:

6. Siux Raven Hybrid 18K

Siux Racket

Gewicht: 360 gram
Vorm: Druppelvormig

Vergelijk het Riux Raven Hybrid 18K racket direct bij:

7. NOX ML10 Pro Cup Black Edition Arena – 2022

NOX ML10 Pro Cup Black Edition Arena (Round) - 2022

Een van de absolute top rackets van 2022 is het NOX ML10 Pro Cup Black Edition Arena – 2022 racket. Het racket ligt in het hogere segment qua prijs maar is uitermate geschikte voor zowel de beginnende, als ervaren speler. Het is uitgebracht door het merk NOX, een populaire padel merk uit Spanje.

Het racket is gemaakt in samenwerking met Miguel Lamperti, een van de beste spelers in de sport. Het voordeel van dit racket is de grote sweetspot, waardoor een bal eenvoudig te raken is. Het unieke is dat dit niet ten koste is gegaan van de power, je kunt met dit racket goede smashes slaan. De speciale zandlaag op dit NOX racket zorgt er voor dat je ballen ook eenvoudig met effect terug kunt slaan. De gave industriële gele/zwarte stijl, zorgt er bovendien voor dat dit racket een lust voor het oog is!

Gewicht: 360-375 gram
Vorm: Rond

Vergelijk het NOX ML10 Pro Cup Black Edition Arena racket direct bij:

8. Adidas Elevation Tour

Adidas Elevation Tour

Het Adidas Elevation Tour padel racket is een ideaal racket voor de beginnende en gevorderde spelers. Dit ronde racket van Adidas biedt een verstevigt hart aan, dit wil zeggen dat je vrij eenvoudig hard kunt slaan met dit racket, zonder dat dit enorme inspanning kost.

Het mooie black and white design van het ronde racket is een lust voor het oog, dit racket wordt dan ook bespeeld door zowel mannen als vrouwen. Het is gemaakt van 100% vezelglas en de kern is voorzien van Eva Soft Performance. Dit zorgt ervoor dat dit een ideaal racket is voor iedere speler, voor bovendien een uitstekende prijs!

Gewicht: 370 gram
Vorm: Rond

Vergelijk het Adidas Elevation Tour racket direct bij:

9. Head Graphene 360+ Delta Hybrid

head flash padel racket

Het Head Graphene 360+ Delta Hybrid racket is een uniek hybride racket in het hogere segment, voor de gevorderde speler. De sweetspot op het racket is vrij klein, daarom is het voor de beginner wat lastiger om met dit racket te spelen, de ervaren speler met een aanvallende speelstijl zal echter enorm goed uit de voeten kunnen met dit racket van Head. Door de zandlaag op het racket is het ook eenvoudig om ballen een mooi effect mee te geven. Met 375 gram is het racket wel aan de iets zwaardere kant.

Gewicht: 375 gram
Vorm: Hybride (Mix van diamant/druppel)

Vergelijk het Head Graphene 360+ Delta Hybrid racket direct bij:

bol.com Bol.com €194,95
Uitverkocht
Bekijk
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijk
Last Amazon price update was: 21 mei 2024 15:36

10. Head Evo Sanyo

Head Evo Sanyo Padelracket

Deze lijst wordt afgesloten met de Head Evo Sanyo, wederom een racket van het populaire merk Head. Alle Head rackets in deze lijst zijn druppelvormig en daar is dit laatste racket geen uitzondering op. Druppelvormig, zoals te lezen bij de andere rackets, betekent een combinatie van controle en kracht. Het is een racket met eigenschappen van rondvormige en diamantvormige rackets. Met die reden geschikt voor gemiddelde of gevorderde spelers. Het racket weegt 365 gram en is 38 millimeter dik.

Vergelijk de Head Evo Sanyo direct bij: