Beste padel rackets 2022? Onze top 10 rackets

beste padel racket

De aanschaf van een padel racket kan lastig zijn door het ruime aanbod, er zijn enorm veel vormen en soorten die aansluiten bij verschillende speelstijlen. Ook de merken blinken regelmatig uit door de lancering van een nieuwe serie padel rackets met allen hun eigen specificaties, meestal geschikt voor een bepaalde groep spelers. Een keuze kan hierdoor bemoeilijkt worden.

Om je op weg te helpen bij het maken van een keuze hebben we een top 10 gemaakt met de beste padelrackets van dit moment. Deze top 10 is tot stand gekomen door echte reviews en eigen ervaringen. Bij ieder padelracket in deze beste serie, helpen we je direct op weg met een handige prijsvergelijking waardoor je direct de beste deal kunt vinden!

1. Black Crown Power Genius

Tbrands® Eagel

Het Black Crown Power Genius racket staat bekend als een krachtig racket voor de speler die graag power in zijn spel toevoegt, maar tevens controle wil houden. Dit racket staat dan ook bekend als een van de beste rackets van het populaire Catalaanse merk Black Crown.

Alleen de looks van het racket stralen al kracht uit, dit is ook precies wat het racket omvat: een mooie balans tussen kracht en controle. Verras je tegenstander met snelle, maar goed geplaatste smashes. Het racket is een traanvormig racket en vooral geschikt voor de gevorderde speler.

Black Crown wordt ook vaak gekozen door professionele padel spelers als Adrian Allemandi en Eli Amatrain (beide een positie in de top 10 in de padel ranking).

Gewicht: 355 – 370 gram
Vorm: Traanvormig

Vergelijk het Black Crown Power Genius racket direct bij:

2. Adidas Faster Blue

Adidas Racket Faster Blue

De ronde vorm maakt het Adidas Faster Blue racket een zeer geschikte optie voor beginners. De grote sweet spot biedt relatief eenvoudig controle over de bal (in vergelijking met bijvoorbeeld diamantvormige rackets). Ook voor gevorderde spelers bied dit racket voordelen. het racket is namelijk geschikt om gericht ballen te slaan. Het racket weegt 360 gram en is 4 centimeter dik. Het Adidas Faster Blue padel racket is een voordeligere optie.

Gewicht: 360 gram
Vorm: Rond

Vergelijk het Adidas Faster Blue racket direct bij:

3. Head Graphene 360+ Delta Hybrid

HEAD GRAPHENE 360+ DELTA HYBRID

Het Head Graphene 360+ Delta Hybrid is het krachtigste racket in de 2020 selectie van Head en daarmee razend populair onder aanvallende padel spelers. De sweet spot van het racket ligt iets hoger, waardoor je de bal eenvoudiger voluit kunt raken. Het racket wordt vooral gekozen door de gevorderde speler, aangezien er goede technische vaardigheden nodig zijn om met een racket van dit gewicht te spelen.

Het diamantvormige racket heeft een grafeen structuur op het oppervlak, dit zorgt voor een mooie combinatie tussen stabiliteit en weerstand. De binnenkant van het racket is opgebouwd met speciaal rubber dat zorgt voor een goede balbeheersing. Head heeft dit racket voorzien van ‘Extreme Spin’ technologie, dit zorgt voor extra grip en kracht waarmee je jouw tegenstander al snel het nakijken geeft!

Gewicht: 375 gram
Vorm: Diamant

Vergelijk het Head Graphne 360+ racket direct bij:

4. Drop Shot Conqueror 9.0 2021

Drop Shot Conqueror 9.0 (Teardrop) - 2021 padelracket

Gewicht: 370 gram
Vorm: Druppelvormig

Vergelijk het Drop Shot Conqueror racket direct bij:

5. NOX ML10 Luxury Bahia

NOX ML10 Luxury Bahia

Gewicht: 375 gram
Vorm: Druppelvormig

Vergelijk het Nox ML10 Luxury Bahia racket direct bij:

6. Siux Raven Hybrid 18K

Siux Racket

Gewicht: 360 gram
Vorm: Druppelvormig

Vergelijk het Riux Raven Hybrid 18K racket direct bij:

7. Head Evo Delta

head racket

De vorm van dit racket is druppelvormig. Je kunt deze vorm zien als een combinatie van rondvormige en diamantvormige rackets: de sweet spot bevindt zich wat hoger in het racket. Dat zorgt voor meer kracht. De sweet spot zit echter nog wel wat lager dan bij een diamantvormig racket. Dit resulteert in relatief goede controle. Samengevat biedt dit racket kracht en controle en daarmee is het een geschikt racket voor verschillende soorten spelers, van beginner tot gevorderd. Het racket weegt 370 gram en is 38 millimeter dik.

Vergelijk het Head Evo Delta racket direct bij:

8. Adidas RX10

adidas rx 10

Dit is één van de meest verkochte padelrackets op TennisDirect.nl. Het racket heeft een ronde vorm en dat zorgt voor een grote sweet spot. Als je met dit racket speelt zul je merken dat je relatief snel controle over het racket hebt. Deze vorm is daarom ook een geschikte optie voor onder andere beginnende spelers. De ronde vorm zorgt ervoor dat ballen eenvoudig teruggespeeld kunnen worden. Het racket weegt 360 gram en is 38 millimeter dik.

Vergelijk het Adidas RX10 racket direct bij:

9. Head Flash

head flash padel racket

Net als het vorige Head padelracket op deze lijst heeft dit racket een druppelvorm. Dat houdt in: combinatie van controle en (slag)kracht. De controle bij rondvormige rackets en de kracht van rackets met een diamantvorm is gecombineerd in dit druppelvormige racket. Deze specificaties maken het racket geschikt voor padelspelers met een gemiddeld niveau. Het racket is 38 millimeter dik en weegt 360 gram.

Vergelijk het Head Flash racket direct bij:

10. Head Evo Sanyo

Head Evo Sanyo Padelracket

Deze lijst wordt afgesloten met de Head Evo Sanyo, wederom een racket van het populaire merk Head. Alle Head rackets in deze lijst zijn druppelvormig en daar is dit laatste racket geen uitzondering op. Druppelvormig, zoals te lezen bij de andere rackets, betekent een combinatie van controle en kracht. Het is een racket met eigenschappen van rondvormige en diamantvormige rackets. Met die reden geschikt voor gemiddelde of gevorderde spelers. Het racket weegt 365 gram en is 38 millimeter dik.

Vergelijk de Head Evo Sanyo direct bij: